Showing posts with label Trailer. Show all posts

Quote: SELEPAS gazet pertama filem terbaru Star Wars: The Force Awakens ditayangkan di internet November lalu, kini gazet yang kedua...



Quote:
SELEPAS gazet pertama filem terbaru Star Wars: The Force Awakens ditayangkan di internet November lalu, kini gazet yang kedua telah terbit dengan kemunculan pertama Han Solo dan 'rakan jenayahnya' Chewie selepas kali terakhir muncul bersama 32 tahun yang lalu.

Kehadiran mereka telah mencuri perhatian para peminat tegar Star Wars di seluruh dunia kerana ia adalah yang pertama kali selepas hampir empat dekad.

Filem terbaru francais Star Wars iaitu Episod VII ini akan mula ditayangkan di pawagam mulai 18 Disember tahun ini iaitu beberapa hari sebelum sambutan Krismas.

Gazet terbaru ini yang muncul dalam durasi satu minit 51 saat diperkenalkan secara rasmi oleh pengarah JJ Abrams beberapa hari yang lalu di Pusat Konvensyen Anaheim California khusus untuk peminat-peminat Star Wars.

Yang turut hadir pada majlis itu ialah para pemegang watak asal siri filem ini iaitu Carrie Fisher (Puteri Leia), Mark Hamill (Luke Skywalker), Peter Mayhew (Chewbacca),  Anthony Daniels (robot C-3PO) dan pelakon-pelakon baru Episod VII, seperti Daisy Ridley, Oscar Isaac dan John Boyega.

Bercakap mengenai klip terbaru Episod VII ini, watak Han Solo, yang dilakonkan oleh Harrison Ford, muncul buat pertama kalinya di penghujung gazet ini bersama-sama Chewbacca sambil mengungkapkan kata-kata; "Chewie, we're home' (Chewie, kita dah kembali...").

Kali terakhir kedua-dua watak ini muncul bersama ialah pada 1983, dalam episod 'Return of The Jedi'.



Chewbacca (kiri) dan Hans Solo dalam gazet terbaru (gambar atas)  filem Star Wars manakala gambar bawah menunjukkan penampilan dua watak tersebut 32 tahun yang lalu. Perhatikan perbezaan wajah Han Solo tetapi Chewbacca masih menggunakan senjata yang sama. 



Klip ini bermula dengan menunjukkan suasana di kawasan padang pasir Planet Jaku (atau Jakoo), berlatarbelakangkan sebuah kapal angkasa gergasi milik bekas Empayar Maharaja Palpatine terbenam di dalam padang pasir. Turut kelihatan ialah sebuah pesawat X-Wing milik pemberontak yang pernah dipandu oleh Luke Skywalker turut terdampar di padang pasir.

Kita kemudiannya akan diperlihatkan bagaimana sepasang tangan milik seseorang yang tidak dikenali sedang mengangkat topeng milik Darth Vader, yang telahpun cair dan hancur.

Ia telah dibakar bersama-sama mayat Vader/Anakin Skywalker oleh anaknya Luke sebagaimana yang kita saksikan dalam episod 'Return of the Jedi.

Selepas itu para penonton akan mendengar suara yang dipercayai Luke Skywalker (Mark Hamill) mengungkap kembali dialog atau kata-kata yang pernah diucapkan dalam episod 'Return of the Jedi' iaitu: 'The force is strong in my family. My father has it. I have it. My sister has it.'

Kemudian muncul satu figura yang berhud dengan tangan robotik seolah-olah seperti Luke Skywalker, menyapu dan memegang robotnya yang setia iaitu R2D2.

Selepas itu kita akan dapat menyaksikan bagaimana pedang cahaya panglima Jedi iaitu 'lightsaber' bertukar tangan oleh dua karakter yang tidak kelihatan wajah mereka sekaligus memberi indikasi yang itu adalah waris atau keturunan Luke Skywalker yang merupakan pahlawan Jedi yang terakhir yang masih hidup.

Apabila kamera memfokus kepada 'lightsaber' itu ia saling tidak ubah sepertimana yang pernah dimiliki oleh Luke satu ketika dahulu yang diwarisinya daripada mahaguru Jedi, Obi Wan Kenobi di dalam episod 'A New Hope'.

Serentak dengan itu, muncul pelakon baru Oscar Isaac yang memegang watak sebagai Poe Dameron iaitu juruterbang X-Wings terbang di atas permukaan air dengan helmet dan sut penerbangannya memiliki insignia pasukan pemberontak sepertimana yang dapat dilihat dalam episod-episod awal siri Star Wars.

Tiba-tiba muncul satu watak memegang 'lightsaber' yang berwarna merah yang sebelum ini di dalam episod-episod terdahulu biasanya digunakan oleh penjahat-penjahat 'Lord Sith' yang merupakan budak suruhan Maharaja Palpatine.

Hanya selepas itu kita semua akan dapat menyaksikan kemunculan semula empayar jahat yang telah ditumpaskan oleh pasukan pemberontak dalam episod keenam iaitu 'Return of The Jedi'.
Kemunculan ini dapat dilihat dengan pembentukan skuadron Stormtroopers berlatarbelakangkan kawasan pergunungan bersalji dengan insignia merah dan hitam baru, milik empayar.

Salah satu watak yang mencuri perhatian ramai ialah kemunculan satu karakter yang memakai pakaian seragam serba hitam yang memperlihatkan bahawa ia milik pasukan elit. Jika para peminat Star Wars lebih tajam penglihatan mereka, mereka akan perasan bahawa watak tersebut hampir-hampir menyerupai 'pemburu upahan' Boba Fett yang pernah muncul dalam Episod IV, V dan VI.
Sumber dari: mstar

Muncul lagi filem aksi super hero berkumpulan Avengers 2 yang bakal di tayangkan tahun depan April 2015. Gila awal kempen kasi panas kepa...



Muncul lagi filem aksi super hero berkumpulan Avengers 2 yang bakal di tayangkan tahun depan April 2015. Gila awal kempen kasi panas kepada peminat-peminat filem Marvel. Kali ini beberapa watak baru telah dimuatkan dalam filem ini seperti Quick Silver, Scarlet Witch, The Vision. Manakala supervillian yang bakal diperangi ialah Ultron dan Thanos. Dari trailer filem nampak gempak dan menarik dengan aksi hulk menentang iron man model besar. Apa-apa pun kita tunggu filem ini ditayangkan kelak. Bagi aku tiada masa untuk menontong wayang kerana kesibukkan dunia dan hanya mampu muat turun dari internet saja.

Gempak punya trailer mengalahkan siri filem sebelum ini. Malangnya mungkin ini adalah siri filem Fast and The Furious yang terkahir denga...



Gempak punya trailer mengalahkan siri filem sebelum ini. Malangnya mungkin ini adalah siri filem Fast and The Furious yang terkahir dengan lakonan Brian O'connor akibat maut dalam kemalangan. Diharapkan filem aksi ini adalah yang terbaik dari sebelumnya.


Lagi drama siri superhero dari DC. Nampak gaya kos kesan khas semakin murah hingga mampu menghasilkan drama siri superhero yang diminat...



Lagi drama siri superhero dari DC. Nampak gaya kos kesan khas semakin murah hingga mampu menghasilkan drama siri superhero yang diminati ramai. Evolusi mungkin bermula dari  drama siri Smallville untuk watak superman dan kemudian muncul pula drama siri Arrow untuk watak hero Green Arrow. Kemudian muncul lagi drama siri bertajuk Gotham mengisahkan prequel Batman iaitu kisah Bruce Wayne sebelum menjadi Batman. Dan terbaru pula The Flash the fastest one.

Hmmm..lepas ini mungkin drama siri Green Lantern atau Wonder Women. Kalau Marvel mampu menghasilkan team The Avengers, DC bila lagi mampu menghasilkan filem Justice League? 

Cerita lama yang sungguh menarik yang pernah aku tonton. Mengisahkan permulaan Macintosh dan Microsoft yang dibangunkan oleh Steve Job da...



Cerita lama yang sungguh menarik yang pernah aku tonton. Mengisahkan permulaan Macintosh dan Microsoft yang dibangunkan oleh Steve Job dan Bill Gates. Nak tahu sebab apa banyak OS windows kena cetak rompak? semuanya terjawab dalam filem ini.

Ada Kevin Spacey versi CGI


Ada Kevin Spacey versi CGI

X-Men muncul lagi dengan jalan cerite yang penuh merepek lagi dan penuh bercelaru memang jauh terpesong dari komiknya sendiri . Siap dari ...


X-Men muncul lagi dengan jalan cerite yang penuh merepek lagi dan penuh bercelaru memang jauh terpesong dari komiknya sendiri . Siap dari masa depan ke masa silam lagi untuk menentang robot Sentinel.

Lagi filem LIMITLESS dan kali ini versi Scarlett Johansson pulak..Menceritakan lagi kehebatan dadah boleh tukar seseorang jadi hebat. M...

Lagi filem LIMITLESS dan kali ini versi Scarlett Johansson pulak..Menceritakan lagi kehebatan dadah boleh tukar seseorang jadi hebat. Macam kempen kebaikkan dadah jer..

Animasi adiwira Teenage Mutant Ninja Turtle telah wujud sejak di zaman 90 an lagi. Kini akhirnya muncul dalam bentuk filem dengan aksi yg ...


Animasi adiwira Teenage Mutant Ninja Turtle telah wujud sejak di zaman 90 an lagi. Kini akhirnya muncul dalam bentuk filem dengan aksi yg penuh realisti.

Tahun ini Transformer mucul lagi. Transformer 4 atau Trsnsformer 2014 atau Transformer: Age of Extinction kali ini di bintangi oleh Mark ...

Tahun ini Transformer mucul lagi. Transformer 4 atau Trsnsformer 2014 atau Transformer: Age of Extinction kali ini di bintangi oleh Mark Wahlberg memegang watak Cade Yeager. Juga Nicola Peltz memegang watak sebagai Tessa Yeager anak kepad Cade Yeager. Mungkin kali ini mengisahkan kehidupan bapa dan anak bersama watak transformers.

Sekali lagi Batman kembali beraksi untuk tahun 2014. Saksikan Trailer Batman untuk tahun ini. Kali ini watak musuh yang dapat dilihat dal...

Sekali lagi Batman kembali beraksi untuk tahun 2014. Saksikan Trailer Batman untuk tahun ini. Kali ini watak musuh yang dapat dilihat dalam video tersebut adalah Two Face aka Harvey Dent. Di harap akan memberikan suatu kelainan lebih dari aksi-aksi sebelumnya.

Cerite spider-man datang lagi dengan musuh-musuhnya. Cerite lebih kurang sama apabila orang biasa terkena suatu kemalangan terus mendapat ...


Cerite spider-man datang lagi dengan musuh-musuhnya. Cerite lebih kurang sama apabila orang biasa terkena suatu kemalangan terus mendapat kuasa tetapi menjadi jahat. Dari dahulu sampai sekarang tidak berubah. Apa yang berubah ialah jalan ceritanya yang tidak sama dengan apa yang ada di dalam komik. 


Filem komedi yang mesti ditonton.


Filem komedi yang mesti ditonton.

Lagi filem super hero dari Marvel. Makin menjadi-jadi hero-hero Marvel ni keluar wayang. DC bagaimana? Nak keluar cerita Batman lagi ke?...


Lagi filem super hero dari Marvel. Makin menjadi-jadi hero-hero Marvel ni keluar wayang. DC bagaimana? Nak keluar cerita Batman lagi ke?

Baru sahaja si PauL Walker aka Brian O'Conner R.I.P tahun lepas..kini muncul sebuah filem aksi lumba kereta yang mungkin menjadi sain...



Baru sahaja si PauL Walker aka Brian O'Conner R.I.P tahun lepas..kini muncul sebuah filem aksi lumba kereta yang mungkin menjadi saingan sengit kepada filem Fast and Furious. Need For Speed popular di permainan video kini telah di adaptasikan ke filem.

Sebuah Filem KL Gangster versi Indon. Aku rasa cerita aksi yang di hasilkan Indon nie lagi hebat dari filem Malaysia. Semoga tidak senasi...



Sebuah Filem KL Gangster versi Indon. Aku rasa cerita aksi yang di hasilkan Indon nie lagi hebat dari filem Malaysia. Semoga tidak senasib dengan filem Gangster yang telah dicetak rompak.

The thrilling second chapter of the epic HOW TO TRAIN YOUR DRAGON trilogy brings us back to the fantastical world of Hiccup and Toothless ...


The thrilling second chapter of the epic HOW TO TRAIN YOUR DRAGON trilogy brings us back to the fantastical world of Hiccup and Toothless five years after the two have successfully united dragons and vikings on the island of Berk. While Astrid, Snoutlout and the rest of the gang are challenging each other to dragon races (the island's new favorite contact sport), the now inseparable pair journey through the skies, charting unmapped territories and exploring new worlds. When one of their adventures leads to the discovery of a secret ice cave that is home to hundreds of new wild dragons and the mysterious Dragon Rider, the two friends find themselves at the center of a battle to protect the peace. Now, Hiccup and Toothless must unite to stand up for what they believe while recognizing that only together do they have the power to change the future of both men and dragons.

A growing nation of genetically evolved apes led by Caesar is threatened by a band of human survivors of the devastating virus unleashed a...


A growing nation of genetically evolved apes led by Caesar is threatened by a band of human survivors of the devastating virus unleashed a decade earlier. They reach a fragile peace, but it proves short-lived, as both sides are brought to the brink of a war that will determine who will emerge as Earth's dominant species.