Perginya lagenda bujang lapok yang terakhir. Aku amat meminati filem-filem P.Ramlee nie dan masih simpan di dalam HDD komputer aku. Kala...

Aziz Satar Meninggal Dunia

Perginya lagenda bujang lapok yang terakhir. Aku amat meminati filem-filem P.Ramlee nie dan masih simpan di dalam HDD komputer aku. Kalau dah bosan sangat takde filem yang menarik untuk di layan, filem2 lama P.Ramlee yang akan aku tonton. Biar pun berulang kali sudah ku tonton tapi lawak originalnya masih terpelihara. 


PELAKON veteran, Datuk Abdul Aziz Sattar, 89, meninggal dunia akibat penyakit jantung di Hospital Kajang, di sini, kira-kira jam 2 pagi tadi.

Quote:
Kajang: Pelakon veteran, Datuk Abdul Aziz Sattar, 89, meninggal dunia akibat penyakit jantung di Hospital Kajang, di sini, kira-kira jam 2 pagi tadi. 

Anak perempuannya, Sandakiah memberitahu, Aziz menghembuskan nafas terakhir di sisi dua anak, menantu dan seorang cucu. 


"Ayah dimasukkan ke hospital sejak kelmarin selepas diserang penyakit jantung. 

Kami sekeluarga sedang menguruskan jenazah yang akan dibawa pulang ke rumah di Bandar Tun Hussein Onn, Cheras, sebaik dibenarkan pihak hospital," katanya ketika dihubungi BH Online sebentar tadi. 

Sandakiah berkata, pihaknya juga sedang menguruskan pengebumian ayahnya yang dijangka dilakukan pagi ini. 

Gandingan Abdul Aziz atau lebih dikenali sebagai Pak Ajis bersama Seniman Negara, Allahyarham Tan Sri P Ramlee dan Allahyarham S Shamsuddin sebagai trio Bujang Lapuk menjadi antara watak ikonik dalam dunia senimatik Melayu sejak era 1950an.
Sumber dari: BHarian